Advent en kerst

Beste bezoeker van onze website,

In deze rubriek leiden we u binnen in de kerstsfeer, die in deze tijd van het jaar uitstraalt van ons Liturgisch Centrum.

Adv1Adventsbeeld van
de Heilige Moeder Maria. Dit adventsbeeld van de maagd Maria in verwachting, werd speciaal voor ons gemaakt. Met de ene hand op de buik en de andere aan het oor, verbeeld het de verwachting van de advent, de verwachting van de geboorte en de verwachting naar verlossing, naar licht. Jezus toont ons een pad naar vrede, onthechting en naastenliefde.

AdvKerst1

Vouwbare Kerstkaart

met klassieke kerstvoorstelling.

 

AdvKerst2

Reeks Kerstkaarten naar de verhalen van  Felix Timmermans. Deze beelden voor de kerststal zijn ook bij ons te verkrijgen. Ze zijn ook permanent tentoon gesteld. (zie hieronder)

AdvKerst3

Kerstkaart  met de voorstelling van de levensgrote kerststal uit onze Abdijkerk. Deze stal is bij het begin van de advent de herdersstal, die gaandeweg groeit naar de kerststal. De beelden zijn van de hand van Aloïs De Beule uit Zele.

NieuwjaarsgeschenkKaarsN2

Het eerste vlammetje van vriendschap in het nieuwe jaar. Een kaars is het zinnebeeld van het licht, een kaars is een teken van hoop.

Elk jaar verkrijgbaar. Ook in grote hoeveelheden bestelbaar.

AdvKerstB2

Kerstfiguren  naar Felix Timmermans. Een exclusiviteit van ons Liturgisch Centrum.

Detailopname  van kerstfiguren  Felix Timmermans.AdvKerstB1AdvKerstB1

 

 

 

Kertsfiguren en kerststallen: grote keuze uit verschillende stijlen.

AdvKerstB3 AdvKerstB4 AdvKerstB5 AdvKerstB6

Ook Jezuskindjes, engelen die hun vreugde bij de geboorte uitzingen, een kerstekind in de sfeer van de Betlehemse Geboortekerk. Een handgesneden houten bas-reliëf.

KersttafereelAdvKerstB7